Waterspel

Help Erik de Eend de polders van Flevoland droog te houden, muskusratten te vangen en het water schoon te maken. Speel het spel, scoor zoveel mogelijk punten en wie weet win je ook nog een mooie prijs!

Het waterspel
Het Waterspel met Erik de Eend is een webgame dat RVDB in samenwerking met 2Hatch heeft vervaardigd voor Waterschap Zuiderzeeland. Het spel is een onderdeel van de Waterlessen die op basisscholen gestart kunnen worden. RVDB was verantwoordelijk voor het ontwerp en alle illustraties in het spel.

Persbericht van het Waterschap Zuiderzeeland:

Waterlessen van start in Zeewolde
Op woensdag 22 november gaven Dijkgraaf Henk Tiesinga en wethouder Helma Lodders het startsein voor de eerste Waterles op basisschool ’t Wold in Zeewolde.

Ze deden dit op een speciale manier, namelijk door het spelen van ‘Het Waterspel met Erik de Eend’, dat Waterschap Zuiderzeeland speciaal ontwikkeld heeft voor de waterlessen. In het spel probeerde de dijkgraaf en wethouder de polder droog te houden door gaten in de dijk te dichten en gemalen aan te zetten. Dit kostte beide nog aardig wat moeite. Wethouder Lodders won het spel met slechts 1 punt voorsprong op de dijkgraaf.

Na het startsein konden de Waterlessen beginnen. Marianne Touw, Carla Wending en Henk Hoogezand waren de eerste drie vrijwilligers die de lessen startten in de drie groepen 7 van ’T Wold.

Comments are closed.