Stranger Festival

stranger_01

Begin 2008, als medewerker van de Waag society meegewerkt aan dit project voor het StrangerFestival. In het kort is het een community website waar jonge filmmakers uit heel europe hun werk kunnen uploaden, beoordelen en commentaar geven. Ik was verantwoordelijk voor het ontwerp en vormgeving.

stranger2

Homepage ontwerp, overzichtskaart van de ingezonden werkstukken, deze waren op de kaart gesorteerd op thema.

stranger_03

Player om de video’s te kunnen bekijken. Omdat de site bedoeld is voor jongeren uit heel europa komen is er een taal probleem, niet iedereen zal evengoed engels kunnen spreken/schrijven. Daarom kunnen de jongeren op verschillende manieren op het werk reageren. Ze kunnen een gewone comment plaatsen of ze kunnen in de ruimte om het filmpje heen schrijven, tekenen, krassen. Op die manier kan iedereen op een laagdrempelige manier toch reageren. Over het algemeen vond er zelfregulering plaats, wanneer er iets ongewenst werd getekend werd er door een volgende gebruiker of de maker van het filmpje wel weer over heen getekend


StrangerFestival is a European platform for talented young video-makers between the ages of 15 and 25 who upload their self-produced video stories onto our website. We also organises 25 workshops in 20 European countries, a competition and a travelling exhibition featuring the best films from these budding artists.
http://www.strangerfestival.com

http://waag.org/project/stranger

Comments are closed.