CV

Opleidingen en kwalificaties


10+ jaar ervaring als interaction designer

Interaction design
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht,
faculteit Kunst, Media & Technologie

Leraren Opleiding Tekenen & Schilderen
De Witte Lelie te Amsterdam

Ervaring


November ’12 – heden
Osudio, Senior interaction designer. UX design, strategy, and consultancy for national and international clients like Goodyear, Intergamma, NLziet, Bruna, Dansk Supermarked, V&D, Cybex, TKF, Beter Bed, Selexion.
November ’10 – November ’12
Mirabeau, senior interaction designer. Interactie ontwerp, interface ontwerp, concept, analyse, bruikbaarheid, webrichtlijnen, schetsen, wireframes, flowcharts, (paper) prototypes. Onder andere voor: MoneYou, ING, het Kadaster, Gazelle, Vodafone, HIS, Zegelgezond, Marktmonitor.
Januari ’04 – November ’10
RVDB interaction design, zelfstandig interaction designer (part-time). Interactie ontwerp, advies, vormgeving, webdesign, grafisch ontwerp, webdevelopment, animatie. Onder andere voor Tauw, Yogalaboratory, de Waterschap Zuiderzeeland /waterlessen, Waag, Teleac/NOT, Magazijn3, Rapid Sugar, Amstelnet, BinnensteBuiten.
juli ’08 – dec ’09
Medewerker bij Poort80, Als interaction designer verantwoordelijk voor interactie/functioneel ontwerp, en om tot dat ontwerp te komen: interactie ontwerp, interface ontwerp, analyse, schetsen, wireframes, flowchart, (paper) prototypes. Gewerkt aan complexe webapplicatie projecten als: SVH Talentmanager en SVH Carrierecoach, Orpheus, DAS, Niped, P80 Bulkmailer, P80 offlinechecker.
juli ’05 – juni ’08
Medewerker bij de Waag Society. Interactie, interface, flowcharts, webdesign, development, flash, animatie, prototyping. SamSam, Frequentie 1550, Teylers Museum (zaal-i), Operatie Sigismund, Monstermedia, Frux domeinexpert interface, Frux mantelzorger interface, Digitale Wichelroede.
Maart ’04 – December ‘04
Parttime medewerker bij MedWeb, een internet bedrijf zich richtend op sites voor medisch specialisten. Hoofdtaak het ontwerpen en opzetten van een online nascholings systeem voor artsen en medici, gebruik makend van flash en streaming video.
September ‘02 – December ‘03
(Web)Designer bij de educatieve omroep Teleac/NOT, hoofdtaak het ontwerpen (en bouwen) van internet sites voor de diverse programma’s van de Teleac. Recente projecten zijn onder andere het ontwerpen en vormgeven van de sites voor de programma’s Hoe?Zo! en Knoop in je zakdoek.
Oktober ‘01 – September ‘02
Freelance Interaction Design
Ontwerp en bouw van diverse websites.
April ‘00 – Oktober ‘01
Interactie ontwerper bij DDS Projects BV., belangrijkste taken ontwerpen van de internetsites voor externe klanten van de DDS. Eindverantwoordelijk voor de vormgeving en interactie van alle sites geproduceerd door DDS projects. Ontwerpen en bouwen van prototypes en templates.

PvdA, De Dageraad, Commissie Vuurwerkramp, Stichting Prisma, Ministerie van Justitie, Webagent, Tweedefase-loket, Arcmundi

Januari ‘99 – April ‘00
Interaction designer bij Quadrant Communicatie, concept en ontwerp van diverse websites voor klanten van Quadrant Communicatie. Afhankelijk van de aard van het project was ik ook verantwoordelijk voor de technische realisatie van het project, danwel door het zelf uit te voeren of het aansturen van de programmeurs die het project uiteindelijk uitvoerden.
Logica, Dutchtone, TMPW, Teleac/NOT
Juli ‘96 – Januari ‘99
VNU nieuwe media, Interaction designer. Concept ontwikkeling en prototyping voor de tijdschriftengroep van de VNU. De nadruk lag vooral op het uitdenken en ontwerpen van internet-toepassingen voor de verschillende tijdschriften van de VNU.
Tina, Libelle, Break Out, Puzzelsport, Ilse, Margriet
Augustus ’95
Digitale stad Haarlem
Initiatief, ontwerp en vormgeving van de Digitale Stad Haarlem. De stad was erop destijds op gericht om op een laagdrempelige manier toegang te bieden tot de snel evoluerende ‘digitale snelweg’.
Juni ’94 – Augustus ’94
VPRO, Digitale Gids, jeugdgedeelte. Ontwerp en productie van een interface voor het jeugdgedeelte op de VPRO cdrom ‘Digitale Gids’. Ik was verantwoordelijk voor de structuur, het gedrag en de inhoud van dit gedeelte van de cdrom.
Augustus ‘92 – Juli ‘96
Studie: Interaction Design HKU, Tijdens mijn studie veel projecten gedaan, waarvan een aantal markante waren: Diepe ’96 – de eindexamen cdrom van de HKU (concept, interface); Things & Time – (beeldscherm-vormgeving, interactie ontwerp); Quality Line Design – stage; Digicash – ontwerp en productie internetsite; Archipolis – samenwerkingsproject tussen Interaction Design en de Faculteit Bouwkunde te Delft; Organisatie introductie week